STAAL MET ’N VERHAAL

Ingezonden door boostweb op Vr, 18/08/2017 - 12:15

Soms loop je tegen een merk aan met een uniek verhaal. Combekk is zo’n merk. En is nog Nederlands ook!

ComBekk maakt pannen van gerecycled materiaal, zoals Nederlandse treinrails en oude bruggen.

Combekk, staal met een verhaal


Het verhaal is uniek, en de producten spreken voor zichzelf. Wat een mooie en stoere collectie! In de Air Miles Shop hebben we 2 uitvoeringen: een braadpan en een koekenpan.

De gietijzeren braadpan is van uitstekende kwaliteit, mét geïntegreerde thermometer.

Combekk, staal met een verhaal

Als je voor een ComBekk braadpan kiest, dan hoef je nóóit meer een nieuwe te kopen. De gietijzeren pan houdt warmte goed vast en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. 

De braadpan is zelfs geschikt om op de barbecue te gebruiken!

Combekk, staal met een verhaal


Meten is weten

De braadpan is voorzien van een geïntegreerde thermometer, die precies aangeeft hoe de pan reageert op de warmtebron. Zo weet je precies wanneer het vlees de pan in moet en of het stoofvlees op de goede temperatuur staat te sudderen. Ook frituren is mogelijk: van kroketten tot risottoballetjes! Dankzij de thermometer krijg je zelfs de allermoeilijkste kooktechnieken onder controle!

Handig en vooral lekker!

Je shopt 'm hier!

 

 

We hebben ook een Stoere koekenpan in ons assortiment, met een diameter van Ø 28 cm.

Combekk, staal met een verhaal

Berghoff 'Ron' line Santokumes

De naam alleen is al mooi! Santoku is Japans voor “drie deugden” en slaat erop dat het mes kan worden gebruikt voor verschillende taken (plakken snijden, dobbelsteentjes maken en fijnsnijden) in de keuken.

Berghoff Santokumes


De combinatie van hout en zwart chroom-molybdeen-vanadium staal is prachtig om te zien, en het materiaal leent zich heel erg goed om te slijpen, zodat je altijd een scherp mes in je la hebt liggen.

TIP: Om de kwaliteit te behouden was je dit mes het best af met de hand.

Je shopt 'm hier!

 

 


De Buyer Mineral B-Element pan De Buyer Mineral B-Element

Deze gave koekenpan van “De Buyer” is gemaakt van natuurlijk ijzer en dankzij dit materiaal kunnen de pannen zeer hoge temperaturen aan zonder dat ze beschadigen. Bovendien worden vlees en vis door deze hoge temperaturen snel dichtgeschroeid, waardoor er geen voedingsstoffen verloren gaan en je eindelijk een krokant korstje op je steak, vis of ei kunt bakken.  

In tegenstelling tot gewone pannen heeft de B-Element geen antiaanbaklaag, maar een op organische bijenwas gebaseerde afwerking. Je maakt zelf een antiaanbaklaag aan die sterker wordt bij ieder gebruik. Best bijzonder!
 

Hoe werkt de antiaanbaklaag?
Wanneer je de pan veel wordt gebruikt, ontstaat er een natuurlijke antiaanbaklaag en wordt het bakresultaat beter. Hoe donkerder de koekenpan wordt, hoe beter de antiaanbaklaag werkt! Ook milieuvriendelijk: deze prachtpannen zijn volledig recyclebaar.

De Buyer Mineral B inbrandenInbranden

Voordat je aan de bak gaat, is het belangrijk dat je de pan eerst “inbrandt”. Dit kan op verschillende manieren, maar de meest eenvoudige manier gaat als volgt:

1. Was de pan eerst heel goed af, zodat de waslaag helemaal weg is.
2. Zet de pan droog op het vuur en laat goed heet worden.
3. Giet er wat plantaardige olie in en verdeeld dit goed over de bodem van de pan.

4. Laat de olie inbranden, totdat de pan gaat walmen (de bodem van de pan verkleurt nu, dat is de bedoeling).
5. Zet het vuur uit, laat de pan volledig afkoelen en veeg de overtollige olie weg met wat keukenpapier.
6. Klaar voor gebruik!

Laat de antiaanbaklaag los? Dan heb je deze waarschijnlijk niet hoog of lang genoeg verhit tijdens het inbranden. Schrob de antiaanbaklaag eraf en begin opnieuw. De pan blijft in nét zo'n goede conditie!

De Buyer B-element koekenpan schoonmaken
De Buyer pannen zijn prachtige pannen en om ze zo mooi te houden, is het noodzakelijk om de pannen zorgvuldig schoon te maken. De pan is niet vaatwasmachinebestendig en mag ook niet weken in water, want dan kan hij gaan roesten. Tips om de pan in topconditie te houden:

  • Was de pan na gebruik af met water, gebruik geen zeep!
  • Zet de pan kort op het vuur, zodat hij droog wordt
  • Smeer de pan in met olie en zet terug in de kast

Je shopt 'm hier!